MVO

Samen werken we aan een duurzame toekomst

Elke pallet telt
Bij Anker Palletgroep zijn we ons bewust van onze maatschappelijke rol. Daarom zijn we voortdurend bezig om onze bedrijfsprocessen verder te verduurzamen. Dat doen we in de eerste plaats om u op de best mogelijke manier van dienst te zijn. We geloven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen die beste mogelijke manier is. Omdat MVO ook voor u voordelen heeft. Van palletrecycling tot sociaal ondernemen. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Elke pallet telt.

Circulair palletprogramma
Als klant van Anker Palletgroep kunt u deelnemen aan het circulaire Anker Care Programma, waarbij u niet alleen volledig wordt ontzorgd, maar ook elke vezel van de pallets wordt hergebruikt.

De hoogwaardige Anker Care pallets worden, indien gewenst, gemaakt van duurzaam PEFC-hout. Via het Anker Care Programma zorgen wij ervoor dat uw palletvoorraad altijd optimaal is. Anker Palletgroep zorgt voor inname, controle, eventuele reparatie, vervanging en aanvulling van uw pallets. Op die manier nemen wij de zorg voor het gehele palletbeheer uit handen. Aan het einde van de levenscyclus van de pallets wordt er ook gezorgd voor het afvoeren en recyclen van de pallets. Pallets die niet meer bruikbaar zijn, worden verwerkt tot houtsnippers, die vervolgens kunnen worden gebruikt als stookhout of als kooivulling voor knaagdieren. Op die manier gaat er geen vezel van onze pallets verloren.

Groen wagenpark
Onze pallets willen we zo schoon mogelijk vervoeren. Daarom is Anker Palletgroep voortdurend bezig het wagenpark te vergroenen. Inmiddels voldoet alle vrachtwagens aan de Euro 6 norm, de strengste Europese emissienorm voor nieuwe zware trucks. Op die manier kunnen we u overal verantwoord bereiken, zelfs in industriegebieden en steden waar strengere emissienormen gelden.