ISPM 15 - HT

HT behandeling bij Anker Palletgroep

In de wereldstandaard ISPM 15 zijn maatregelen vastgelegd om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen verspreiden. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, opdat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld dienen te worden, de methoden die hier voor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten dient te worden aangebracht. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen worden met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Zendingen met hout conform ISPM 15 hebben geen fytosanitair certificaat of plantenpaspoort nodig; het merkteken is het bewijs dat het hout in orde is. 

De Anker Palletgroep beschikt over een eigen droogkamer. Hierdoor zijn wij in staat om uw pallets en andere houten verpakkingen Heat Treatment te behandelen. Wij zijn aangesloten bij de "Stichting Markering Houten Verpakkingen" (SMHV) onder registratienummer NL-162. Daarmee mogen wij volgens de ISPM 15 -norm houten verpakkingen behandelen.

Doordat deze verpakkingen zijn voorzien van het merkteken bieden wij de garantie dat deze voldoen aan de eisen uit ISPM no.15. Een apart behandel- of ander certificaat behoeft dan ook niet te worden verstrekt door ons.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de SMHV : www.smhv.nl