Pallets

Pallets, je kunt er niet om heen. Wereldwijd worden er vele verschillende soorten en maten pallets gebruikt. Iedere pallet heeft dan ook weer zijn eigen toepassing. Wilt u uw mogelijkheden op het gebied van transport en opslag verbeteren en zoekt u daarom naar de juiste pallet voor de juiste toepassing? Lees dan onderstaand verder, bel of kom langs in Veghel. Bij ons vindt u pallets van verschillende materialen, stuk voor stuk van uittekende kwaliteit en met verschillende eigenschappen. Bij ons vindt u het.De Anker Palletgroep is al sinds jaren een bekende en veel geraadpleegde specialist op het gebied van opslag en transport. Onze pallet producten voldoen gegarandeerd aan de vele eisen, zowel wat betreft de Nederlandse wetgeving als de verschillende buitenlandse regels. Zodoende dragen uw pallets bij aan een snel en efficiënt transport van uw goederen en producten. Pallets zijn er in vele soorten materiaal, afmetingen en uitvoeringen.

HOUTEN PALLETS

Houten pallets zijn wereldwijd een veelgebruikt product door vele verschillende bedrijven en ondernemingen. In het algemeen zijn houten pallets nog steeds de standaard in de wereld. Hierdoor is er ook veel uitwisseling van pallets en was het noodzakelijk om een aantal afmetingen en uitvoeringen te standaardiseren. De bekendste standaard pallet is wel de Europallet. Het grootste voordeel van houten pallets is wel dat ze te repareren zijn. Hierdoor hebben ze vaak een lange economische levensduur en zijn ze derhalve ook relatief milieuvriendelijk. Tevens zijn ze relatief goedkoop en beschikken ze toch over goede functionele eigenschappen zoals de statische en dynamische en de belasting in de stelling. 

pallets euro eerste keus

KARTONNEN PALLETS

Naast de eerdergenoemde houten en kunststof pallets zijn er ook nog kartonnen pallets. Ook de pallet heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen en inzetnaarheid. Kartonnen pallets zijn de lichtste pallets van alle pallets. Maar denk nu niet dat hierdoor de eigenschappen slecht zijn wat dat is zeker niet waar. De kartonnen pallet wordt ook veelal gebruikt voor export. Naast het feit dat de regelgeving belangrijk is, is ook het eigen gewicht van de pallet belangrijk. Iedere kilo die men extra moet vervoeren kost uiteindelijk ook weer geld. Zeker bij transport door de lucht gaat dit extra op maar ook bij transport over land of zee wordt dit steeds bepalender. Het voordeel van karton is net als bij kunststof dat het niet zal splinteren. Karton kan echter weer veel slechter tegen vocht dus ook hier is het weer van belang dat er een juiste keuze gemaakt wordt op basis van doel, functionele eigenschappen en prijs.

KUNSTSTOF PALLETS

Het gebruik van kunststof pallets is hard in opkomst. Door de regelgeving voor exportproducten en de goede belastbaarheid zijn ze inmiddels een prima alternatief product die naast de genoemde nog een aantal aanvullende eigenschappen hebben. Kunststof pallets zijn relatief vlak van oppervlak en structuur en goed te reinigen waardoor ze binnen een aantal industriesegmenten al snel tot standaard werden verheven. Verder hebben ze ook aanzienlijke voordelen ten aanzien van leegtransport omdat een behoorlijk aantal varianten prima te stapelen zijn en er hierdoor gewoonweg meer lege pallets in een vrachtwagen gaan. Ook na de volledige levenscyclus heeft de pallet nog een aanzienlijke waarde omdat deze na recyclen weer kan dienen als basismateriaal voor nieuwe pallets. Kortom de kunststof pallets hebben ook hun eigen unieke eigenschappen en gebruik.

kunststof pallet meermalig

Afmetingen van pallets

Zoals eerder gemeld zijn er pallets in vele afmetingen en uitvoeringen. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende afmetingen en benaming in de markt.

- 80 x 120 cm - Europallet -  standaard formaat

- 80 x 120 cm - Uitvoering: CP2

- 100 x 120 cm - Uitvoering CP1

- 114 x 114 cm - Uitvoering CP3

- 114 x 114 cm - Uitvoering CP9

- 76 x 114 cm - Uitvoering CP5

- 120 x 110 cm - Uitvoering CP7

- 60 x 80 cm - Halve Europallet - displaypallet

- 60 x 40 cm - Displaypallet

- 120 x 100 cm - Blokpallet - standaard fromaat

- 60 x 100 cm - Halve blokpallet

 

Daarnaast zijn er nog diverse uitvoeringen:

- Lichte pallets

- Middelzware pallets

- Zware pallets

Vervolgens zijn er ook nog diverse mogelijkheden met pootjes en onderlatten. Onderstaand een aantal voorbeelden.

3 onderplanken kruisdek rondlopend


Tot slot heeft u nog de keuze uit pallets voor eenmalig of meermailg gebruik.

 

Klik op één van de onderstaande categorien om direct naar de producten te gaan:

Display pallets

Europallets

Opzetranden en stapelhoeken

Exportverpakking en kisten

Gebruikte pallets

Gebruikte europallets

Gebruikte cp pallets

Gebruikte gitterboxen

Gebruikte opzetranden

 

nw.licht.80x120pl3

LICHTE pallet 800 X 1200 mm

Format 800 x 1200 mm

Uitvoering: 5 bovenplanken, 3 onderplanken, lichte uitvoering

nw.med.80x120pl3

MIDDELZWARE PALLET 800 X 1200 mm

Format 800 x 1200 x mm

Uitvoering: 7 bovenplanken, 3 onderplanken, zware uitvoering.

nw.licht.100x120rol

Lichte pallet 1000 X 1200 mm

Format 1000 X 1200 mm

Uitvoering: 7 bovenplanken rondom lopend ook met 3 onderplanken en kruisdek

nw.mzw.100x120rol

Middelzware 1000 x 1200 mm

Format 1000 x 1200 mm

Uitvoering: 9 bovenplanken rondom lopend ook met 3 onderplanken en kruisdek

nw.70x70balk

NIEUWE BALKPALLETS

Format verschillende uitvoeringen en afmetingen

Uitvoering: verschillende uitvoeringen

Displaypallet_400_600

DISPLAY PALLET 6040

Format 400 x 600 x 115 mm

Uitvoering: 4 lats bovendek met oversteek, balkpallet

Displaypallet_600_800

DISPLAY PALLET 6080

Format 600 x 800 x 115 mm

Uitvoering: 5 latten bovendek, blokpallet

Doorsturen

VERSTUREN AAN:
Verplichte velden
AFZENDER:

Prijsaanvraag

verplichte velden
Offerteaanvraag: